Op dit informatieplein vind u informatie over alle aspecten die te maken hebben met het houden van garnalen in uw aquarium.

U kunt hier terecht wanneer u informatie zoekt over: 

  • het opstarten en/of onderhouden van een aquarium

  • de juiste waterwaarden voor de diverse soorten garnalen

  • ziekten of ongenode gasten in uw aquarium

Ook hebben wij Ulli Bauer gevraagd of wij de artikelen die zij geschreven heeft over ziekten in het aquarium mochten vertalen zodat ook de Nederlands sprekende garnalenliefhebbers gebruik kunnen maken van haar kennis op het gebeid van ongewervelde dieren in het aquarium. Gelukkig heeft zij ja gezegd en gaf Chris Lukhaup ons toestemming om zijn foto’s te gebruiken. 
Ulli und Chris “Herzlichen Dank für euere Mitarbeit und Freundschaft”. 

Alle rechten van de originele Duitse teksten die voor onze pagina zijn vertaald liggen bij Ulli Bauer. 

Ulli Bauer
Ulli Bauer is al een zeer lange tijd actief in de garnalenwereld. Helaas heeft zij, vanwege tijdgebrek, haar eigen aquariums met garnalen terug moeten brengen naar drie en is zij niet langer actief aan het kweken. In plaats daarvan richt zij zich nu op het delen van kennis over het houden van garnalen. Naast garnalen, slakken, kreeften en krabben vindt zij de bijbehorende fauna in het aquarium echt spannend, maar is zij vooral ook geïnteresseerd in alles wat met garnalenziekten te maken heeft. Ulli schrijft en vertaalt gespecialiseerde artikelen met betrekking tot de aquaristiek van ongewervelde dieren en vertaalt boeken en tijdschriften – voornamelijk voor Dähne-Verlag, maar ook voor andere uitgeverijen.

Onderwerpen.

  • Checklist sterfte bij garnalen
  • Green Fungus

 

Op dit moment zijn wij druk bezig om deze pagina te vullen met informatie. Mocht u vragen hebben over een onderwerp dat u (nog) niet op de pagina kunt vinden, neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag antwoord op al uw vragen.

 

Niets van deze pagina mag worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van Love 4 Shrimps